Dak & Zinkwerk

Dakbedekking, isolatie & waterafvoer

EPDM, bitumen of groendak – HW Installaties biedt u een uitgebreide keuze in dakbedekking voor platte en licht hellende daken. Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor isolatie en hemelwaterafvoer, en alle materialen voor een goede en veilige montage.

Soorten dakbedekking
Er zijn verschillende dakbedekkingen mogelijk waaronder EPDM, Bitumen en Groendak:

Bitumen

Bitumen is dakbedekking die veel op oude, voornamelijk platte daken voorkomt. In de volksmond wordt het ook wel ‘dakleer’ of ‘mastiek’ genoemd. Bitumen beschermt tegen ozon- en weersinvloeden en is zowel geschikt voor nieuwbouw als renovatie.

Voordelen bitumen

  • Zeer duurzaam
  • Plastisch materiaal dat bij verwarming op hoge temperatuur goed vervormbaar/kleefbaar is
  • Goed hechtend vermogen

EPDM

Een dak met EPDM gaat lang mee, is duurzaam en spaart kosten

Bij de aanbouw van een extra slaapkamer of badkamer op de begane grond om de leefbaarheid van de woning te vergroten wordt vaak een plat dak toegepast. Gezien de huidige normering op het gebied van duurzaamheid worden er materialen gekozen die het comfort van de woning aanzienlijk verbeteren. Zo wordt er voor het platte dak steeds vaker EPDM toegepast. Om stookkosten te reduceren worden er duurzame isolatiematerialen gebruikt waarbij de dakbedekking ook een belangrijke rol speelt. Deze dient immers voor langere tijd gegarandeerd waterdicht te zijn om het isolatiepakket te beschermen.

Zeer lange levensduur van 50 jaar

Uiteraard moet de dakbedekking voldoen aan een aantal strenge kwaliteitseisen, denk hierbij aan de verwerking van kritieke hoeken en dakranden. Door de hoge flexibiliteit van EPDM worden de hoeken mooi ingewerkt en de randen mooi afgewerkt. De EPDM wordt daarbij volledig brandvrij aangebracht door de specialist waardoor risico’s tijdens de bouw uitgesloten kunnen worden. Het product heeft een zeer lange levensduur van 50 jaar doordat het ongevoelig is voor UV- en ozonbelasting waar het dak continu aan blootgesteld wordt. De lange levensduur van minimaal 50 jaar draagt ertoe bij deze dakbedekking aan de hoogst haalbare milieuklasse op dakbedekkingsgebied voldoet waardoor het bijvoorbeeld als enige toegepast mag worden in waterwingebieden. 

Door deze eigenschappen kan het EPDM niet alleen lang mee maar is op termijn ook nog goedkoper dan u wellicht denkt.

Voordelen EPDM

  • Onderhoudsvrij en altijd beloopbaar
  • 100% UV- en ozonbestendig
  • Bestand tegen weersinvloeden
  • Zeer lange levensduur
  • Plaatsing zonder vlam (brandveilig)
  • Milieuvriendelijk
  • Wortelvast en rotbestendig

Groendak

Groendak houdt in dat er een laag groen (planten) aangebracht wordt bovenop de bestaande dakbedekking. Dit is specialistisch werk. Een groendak is zowel te plaatsen op een plat dak als op een dak met een lichte helling (tot 15 graden helling). Het dak moet wel het gewicht van deze extra groenlaag kunnen ondersteunen en er moet een goed afvoersysteem aanwezig zijn. 

Schuiven naar boven