Energietransitie

Duurzame energieoplossingen

Een betere, gezondere wereld willen we allemaal. Voor onszelf. Voor onze kinderen. En voor de generaties daarna. Toch is duurzaam leven (nog) geen vanzelfsprekendheid, want we zijn maar wat verknocht aan koken op gas en aan autorijden. Met de energietransitie wil de overheid ons in de komende jaren aan de hand nemen, op weg naar een duurzamere energievoorziening. 

Wat is de energietransitie?

De energietransitie betekent de overgang van stroom uit fossiele brandstoffen zoals gas, kernenergie en steenkolen naar volledig groene energie. Duurzame (groene) energie kennen we nu al vanuit zon, wind, biomassa en water. Het doel van de transitie is om een geheel duurzame energievoorziening te hebben in 2050 in Nederland, die dan voor 100% bestaat uit groene energie.

Wat betekent de energietransitie voor mij?

Nu al kan je kiezen om zelf groene energie op te wekken met zonnepanelen. Ook zonneboilers en warmtepompen zijn een uitstekende manier om in je eigen energieverbruik te voorzien. De komende jaren zullen er steeds meer mogelijkheden komen om duurzame energie op te wekken en op te slaan, want de ontwikkelingen gaan in een razend tempo. Zelf kan je bij nieuwe investeringen in huis of bij nieuwbouw nu al kijken of duurzame oplossingen een optie zijn.

Duurzame Energie Oplossingen

Duurzaamheid is al jaren een actueel thema, zowel onder bedrijven als bij particulieren.

Vaak zijn er meer aanpassingen mogelijk dan gedacht om een woning of kantoor energiezuiniger, en daarmee ‘groener’, te maken.

Zonnepanelen, elektrisch vervoer, waterbesparing, klimaatbeheersing of energiezuinige verlichting; het zijn zomaar wat voorbeelden van snel aan populariteit winnende, duurzame oplossingen.

Aanpassingen die de leef- en/of werkomgeving ook nog eens een stuk comfortabeler en gezonder maken. Bijvoorbeeld door goede isolatie en ventilatie, dubbel HR++ glas en het toepassen van domotica. Als erkend totaalinstallateur adviseren wij u graag omtrent energiebesparende oplossingen.

Aan de hand van uw wensen, situatie en budget kunnen wij met u bespreken op welke manier u duurzame energie kunt toepassen in uw woning of bedrijfspand. Wilt u meer informatie of een berekening van de terugverdientijd en jaarlijkse besparing neem dan contact met ons op. Wij kunnen u voorzien van een eerlijk advies en een vakkundige installatie.

Toepassingen van Duurzame Energie Oplossingen 

Schuiven naar boven